Mindfulness og mindfulness-baseret terapi

 

Mindfulness handler grundlæggende om at være fuldt tilstede i hvert eneste øjeblik. At være opmærksom på det, der foregår indeni og udenfor os selv, uden at dømme eller reagere på det. Det er en oplevelse af nuet for fuld kraft.

 

Ofte flyver vores bevidsthed alle mulige steder hen, uden at vi er opmærksomme på det. Når tankerne vandrer, er vi tilbøjelige til at blive distraherede, ukoncentrerede og fraværende. Derfor kan det være godt at træne vores evne til at være nærværende gennem mindfulness.

 

Under træningen introducerer jeg teknikker til at holde fokus, bevare koncentrationen og være tilstede i situationen. På den måde bliver du mere bevidst om dine tanker, følelser og handlinger, og får mulighed for at ændre dem i en mere tilfredsstillende retning.

 

Statue representing the portrait of Buddha in meditation. Copy space.

Erfaring

 

Personligt har jeg beskæftiget mig med mindfulness i omkring 10 år. Både praktisk og teoretisk. Men mindfulness er ikke kun noget i sig selv. Hvad mange glemmer, eller ikke ved, så er den en del af en større helhed, som er den buddhistiske teori, filosofi og religion. Og selve den buddhistiske filosofi og psykologi, har jeg studeret og praktiseret i omkring 15 år. Personligt mener jeg, at det er vigtigt for den som underviser i mindfulness, at have et indgående kendskab til filosofien bagved. Samtidig med, at det også er vigtigt at have en solid meditativ praksis.

 

For at undersøge om min egen forståelse og praksis var nogenlunde korrekt, tog jeg i 2012 på en uges Mindfulness Based Stress Reduction i USA, hvor Jon Kabat-Zinn og Saki Santorinelli underviste. Jon var den læge som gjorde mindfulness "stueren" i den medicinske verden og det er hans arbejde, der har gjort, at mindfulness har bevæget sig ind i den etablerede behandlerverden. Så hvis jeg ville se om min forståelse og min praksis, var nogenlunde korrekt, tænkte jeg, at Jon og Saki var de helt rigtige at tage et kursus hos. Heldigvis fandt  jeg, at min umiddelbare forståelse og praksis, var i relativ overensstemmelse med deres, hvilket var beroligende for min egen undervisning.

 

Når du vælger en mindfulness-instruktør, eller mindfulness-baseret terapeut er det vigtigt, at det er en med længere tids erfaring. Sindet har mange vildveje, som instruktør og klient kan blive fanget i.

Tlf.nr. 2224 7466       Email : finkpraksis@protonmail.com privatlivspolitik